Internaat

Website Beheren

Internaat

Binnen het SFC groei je als mens en als student. In het gezelschap van positief ingestelde leeftijdsgenoten kan je openhartig leven en ontspannen, met respect voor elkaar. 

Lees hier meer over ons internaat.

Hoe inschrijven op het SFC-internaat?

Een inschrijving voor het SFC-internaat is pas definitief nadat zowel de intern als de ouders het inschrijvingsformulier ondertekenen. Daarmee verklaren ze zich akkoord met het internaatsreglement. De inschrijving geldt één schooljaar lang en wordt jaarlijks vernieuwd met een nieuw inschrijvingsformulier.

Hoeveel kost het SFC-internaat?

Per volledig schooljaar betaal je 2.300 euro, gespreid over tien maanden. Vakanties hebben geen invloed op deze maandelijkse betalingen. Kostgeld wordt alleen terugbetaald vanaf twee weken ononderbroken afwezigheid om medische reden.

De eerste 230 euro betaal je vóór eind augustus. Daarin zit het inschrijvingsgeld en de kosten voor de maand september. Dit bedrag kan niet teruggevorderd worden als de intern het internaat vervroegd verlaat.

De volgende negen rekeningen van 230 euro betaal je elke vijftiende dag van de maand, van oktober t.e.m. juni.

Wat moet de intern zelf meebrengen naar het internaat?

- dekbed
- matrasbeschermer
- wasgerief
- kleding voor vijf dagen
- sportkledij
- schoolgerief
- een paar pantoffels (verplicht)
- linnenzak
- eventueel wat snoep

Kan een intern het internaat verlaten?

Dat kan, mits toestemming van de ouders en opvoeders. Na het invullen van een toelatingsformulier kan de intern het SFC-internaat verlaten voor een hobby, een tandartsbezoek enz. Bij slechte schoolresultaten kan het internaat deze uitstapjes weigeren.

Houdt het SFC rekening met (voedsel)allergieën?

Op vertoon van een doktersattest houden we daar absoluut rekening mee.

Wat als de intern ziek wordt?

Onze aanpak hangt af van de ernst van de ziekte. Bij hoofdpijn kan de intern even gaan rusten en wordt hij/zij verder opgevolgd. Bij ergere klachten (bv. koorts, overgeven, …) bellen we de ouders en gaat de intern naar huis.

Andere vragen?

Contacteer ons gerust via 0479 94 23 30 of internaat@sfc.be.

www.sfc.be/contact

Ons rekeningnummer:

BE 56 7351 1654 5888

Sint-Franciscuscollege VZW

3550 HEUSDEN-ZOLDER

Download hier onze brochure