Defensie en veiligheid

Profiel van de leerling

  • Wil je graag aan de slag als politieagent of brandweerman ?
  • Is bewakingsagent worden iets voor jou?
  • Heb je interesse in een job als douanebeambte of penitentiair bewakingsassistent? Of misschien in een andere veiligheidsfunctie in de publieke of private veiligheidssector?

Dan is deze studierichting iets voor jou.

Profiel van de richting

Je wordt in de 3de graad gedurende 2 jaar beter geïnformeerd en voorbereid op een veiligheidsberoep of op een opleiding die jullie verder vormt tot een specifiek veiligheidsberoep. De opleiding heeft de dubbele finaliteit waardoor ze je voorbereidt op de arbeidsmarkt enerzijds en op het hoger onderwijs anderzijds. Bovendien biedt het je naast deze brede vorming tevens een opstapje naar de veiligheidsberoepen bij Defensie, de bewakingssector, de brandweer, de gevangenissen of de politie.

Verbondenheid in een sfeer van verantwoordelijkheid is in onze school belangrijk. Binnen dit geheel is er ook persoonlijke zorg en ondersteuning van elk individu. Daarnaast voorzien we ook heel wat inspirerende nevenactiviteiten. Van een teambuilding tot het bezoeken van de verschillende werkplekken. Het Sint-Franciscuscollege biedt jou volop ruimte om te groeien. Wij kijken samen met jou naar de brede waaier aan mogelijkheden in de ruime veiligheidssector.

Defensie & Veiligheid 5de jaar 6de jaar
Aardrijkskunde 1 1
Engels 2 2
Frans 3 3
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Natuurwetenschappen 3 3
Nederlands 3 3
Veiligheidstechniek Defensie en Veiligheid
Bewaking & Brandweer & Veiligheid & Justitie 3 3
Fysieke paraatheid 2 2
Maatschappij en samenleving 1 2
Recht en politie 3 3
Specifiek Frans 1 1
Werkplekleren 3 3
Wiskunde 3 3
Totaal 32 32