FAQ

Registreren

SLUIT DE RICHTING VAN HET 5DE AAN OP HET 7DE?

Neen, de twee richtingen staan los van elkaar. Dit betekent dat je voor het 7de te kunnen doen geen vooropleiding nodig hebt in 5-6 Defensie en Veiligheid. Dit betekent ook dat je na het 6de jaar Defensie en Veiligheid geen 7de jaar Veiligheid meer moet volgen.

Wat is de eerste stap in de procedure?

Eerst en vooral dien je je te registreren via de website door op de knop “registreren” te klikken op onze startpagina. Het invullen van de registratiefiche op de website garandeert je echter nog geen plaatsje binnen de richting. Vervolgens kan je op 18 mei onze school komen verkennen tijdens onze openschooldag. Op dit moment word je identiteitskaart reeds ingelezen. Je dient je gegevensdossier in orde te komen maken op 2 juli, 27 of 28 augustus. Dit doe je best zo snel mogelijk.

Moeten leerlingen die op het Sint-Franciscuscollege zitten zich ook registreren?

Ja, ook de leerlingen die al op SFC school lopen, moeten zich registeren via de website en hun gegevensdossier in orde maken om in de richting te kunnen starten.

Gegevensdossier

WELKE DOCUMENTEN ZITTEN IN MIJN GEGEVENSDOSSIER?

Je dient verschillende documenten te verzamelen om je gegevensdossier in orde te maken.

Voor 5 defensie en veiligheid zijn dat:

* We adviseren je om de officiële brochure van de richting Defensie en Veiligheid grondig door te nemen samen met je huisarts (http://www.sfc.be/5dv/ – onderaan de pagina). In deze brochure vind je info over de fysieke verwachtingen van de richting Defensie & Veiligheid. Tijdens het schooljaar is het belangrijk om de leerdoelen van alle vakken te behalen, bij een langdurige fysieke ongeschiktheid kan dit implicaties hebben voor het behalen van bepaalde attesten of batige rangschikkingen.
** volledig zelf invullen en ondertekenen door jezelf en je ouders
*** kaders 1, 4 en laatste kader invullen. Ondertekenen door jezelf en ouders. De rest dien je blanco te laten.

Voor 7 Integrale Veiligheid zijn dat:

  • uittreksel uit het strafregister finaliteit 596.1.35 bewaking, opleiding agent art 6 lid 1 1ste wet 10 april 1990’ (maximaal 6 maanden oud)
  • kopie rijbewijs (indien behaald)
  • kopie diploma secundair onderwijs
  • kopie rapport 6de jaar secundair onderwijs
  • medisch attest * (officieel sjabloon SFC, ingevuld door de huisarts) 

Voor 7 Veiligheidsberoepen zijn dat:

  • uittreksel uit het strafregister finaliteit 596.1.35 bewaking, opleiding agent art 6 lid 1 1ste wet 10 april 1990’ (maximaal 6 maanden oud)
  • kopie rijbewijs (indien behaald)
  • kopie getuigschrift 2de jaar van de 3de graad
  • kopie rapport 6de jaar secundair onderwijs
  • medisch attest * (officieel sjabloon SFC, ingevuld door de huisarts) 
Wanneer en hoe kan ik mijn gegevensdossier in orde maken?

Je brengt je volledig dossier op school binnen op 2 juli, 27 of 28 augustus. Dit kan tussen 9 en 16 uur bij mevrouw Leen Claes. Enkel een volledig dossier wordt aangenomen. Indien er documenten ontbreken, zal je gegevensdossier niet in ontvangst genomen worden.

Wanneer ben ik toegelaten of zeker van mijn plaatsje?

Wil je toegelaten worden tot het 5de jaar, dien je je te registreren via de website, je ID-kaart te laten inlezen en je gegevensdossier in orde te maken voor 28 augustus. Indien je dossier in orde is, ben je toegelaten tot de richting. Dit tenzij we werken met een wachtlijst. Indien je op de wachtlijst staat en toch een plaatsje krijgt, zal je hiervan op de hoogte gebracht worden.
Wil je toegelaten worden tot het 7de jaar Veiligheid, dien je je te registreren via de website, je gegevensdossier in orde te maken voor 28 augustus en je kennismakingsgesprek af te leggen op 28 augustus. Na dit gesprek vindt er een toelatingsklassenraad plaats. Nadien hoor je via mail of je al dan niet toegelaten bent.

Wanneer moet ik mijn gegevensdossier in orde maken?

We adviseren iedereen, of je nu naar het 5de jaar of het 7de jaar veiligheid gaat om zo spoedig mogelijk je gegevensdossier te vervolledigen. Dit kan door je documenten in te dienen op 2 juli, 27 augustus of 28 augustus op het SFC bij mevrouw Leen Claes. Indien de richting volzet verklaard wordt voor 1 september zullen enkel leerlingen weerhouden worden waarvan het gegevensdossier op datum van volzetverklaring volledig en correct is.

Kennismakingsgesprek

Voor wie is een kennismakingsgesprek?

Het gesprek is dus enkel voor leerlingen die zich wensen in te schrijven voor een richting in het 7de jaar Veiligheid. Het kennismakingsgesprek is niet voor de leerlingen van 5 Defensie & Veiligheid.

Wat mag ik tijdens het kennismakingsgesprek verwachten?

Het is een wederzijdse kennismaking. Je kunt je hier niet echt op voorbereiden, maar je zal vragen over jezelf moeten beantwoorden, zoals: wie ben jij? Wat is je vooropleiding? Wat zijn je positieve kenmerken? Waar kan je nog aan werken? Waarom kies je deze richting? Ook is er ruimte om zelf vragen te stellen over de richting. Bedoeling is om die dag een goed beeld te krijgen van wie je bent, wat je kan en wat je verwachtingen zijn.

Hoe plan ik een kennismakingsgesprek?

Wanneer je op 2 juli of 27 augustus naar school komt om je gegevensdossier in orde te maken, vraag je meteen naar mevrouw Leen Claes. Ze kijkt je gegevensdossier na en indien alle documenten correct zijn, zal je een tijdstip krijgen voor je kennismakingsgesprek. Enkel de 7des zijn verplicht om aan dit gesprek persoonlijk deel te nemen.

Contact

Wie kan ik contacteren bij specifieke vragen?

Al de informatie die voorhanden is, staat op deze website. Bij persoonlijke vragen, kan je contact opnemen via veiligheid@sfc.be. Deze mail wordt wekelijks gecontroleerd, met uitzondering van de periode van 8 juli tot en met 20 augustus. We behandelen alle vragen zo spoedig mogelijk. Vanaf 21 augustus zullen we terug frequent bereikbaar zijn.

Op volgende sociale media vind je meer beeldmateriaal waardoor je een vollediger beeld krijgt van de richting Veiligheid.

Waar kan ik nog meer informatie vinden over de richting?

Op volgende sociale media vind je meer beeldmateriaal waardoor je een vollediger beeld krijgt van de richting Veiligheid.

Volg ons zeker op:

Laptop

MOET IK EEN LAPTOP BESTELLEN?

Alle 5des moeten een laptop via de school bestellen. Voor de 7des is dit niet verplicht, maar kan dit wel. We raden aan de laptop zo snel mogelijk te bestellen. Bestel je begin juli gaat je laptop in september snel geleverd worden. Bestel je later, zal je dus ook langer op je laptop moeten wachten.